VESISET-palokatko

Parvekkeiden läpiviennit voivat vähäisyydestään huolimatta aiheuttaa riskin palon leviämiselle kerroksesta toiseen mikäli rakennuksen parvekkeella syttyy palo. Tämän takia parvekkeen kerrosten välisiltä läpivienneiltä kuten parvekeputkistoilta on alettu vaatia osastoivuutta palotilanteissa. Tuotteiden tiiveys- ja eristävyysvaatimusten täyttyminen voidaan todentaa esimerkiksi palokokeilla.

Vuoden 2018 alussa voimaan tulleiden rakentamismääräyskokoelman uudistusten myötä parvekeputkistoilta vaaditaan minimissään 15 minuutin tiiveyttä (E) lasitetuilla parvekkeilla. Lasittamattomia parvekkeita koskevat EI –vaatimukset täytyy varmistaa paikalliselta rakennusviranomaiselta.

Alta löydät linkin kokoamaamme ohjeeseen parvekeputkistojen palokatkoista. Vesiset palopatruuna on yhteensopiva perinteisten järjestelmien kanssa.

Kuvat on otettu VTT:n palolaboratoriossa Espoon Otaniemessä. Olemme testanneet Vesiset ja Vesiset Plus tuotteiden palonkestoa kahdella eri testikerralla. Olemme testanneet yhteensä 22 eri putkikokonaisuutta palolaboratoriotesteissä. Tuotteidemme toimivuus on testattu siis hyvin laajamittaisesti. Pidämme todennäköisenä, että Vesiset ja Vesiset Plus tuotteet ovat markkinoiden testatuimpia parvekeputkijärjestelmiä.

Kysy lisää

Mittapiirrokset
marko.lahdesmaki@kouruset.fi.

Kouruset Oy

Osoite
Jusslansuu 5, 04360 TUUSULA
Puhelinnumero
Sähköposti
Olemme avoinna
ma-pe 8:30-16:30
 Sivuston toteutus - Codetion